Kroonlijsten van Orac Decor

Kroonlijsten

Een Orac Decor kroonlijst maakt een ruimte af: het vormt een esthetische overgang tussen muur en plafond, verbergt barsten en oneffenheden, en creëert extra dynamiek in het interieur. De veelheid aan stijlen en afwerkingen is bovendien ongezien: van strak over hedendaags tot geornamenteerd, klassiek of big to impress. Tel daar nog eens de knowhow en ervaring van Orac Decor bij op, en je weet dat het resultaat om in te lijsten zal zijn.

 

Kroonlijsten van Orac Decor: niets dan troeven

Waarom je met de kroonlijsten van Orac Decor de beste keuze maakt? Kort antwoord: omwille van de uitgesproken meerwaarde. Of concreter:

 

Makkelijke installatie

Onze lijsten, die gemaakt worden uit licht, sterk en duurzaam kunststof, zijn heel gemakkelijk te installeren. De geïntegreerde lijmgroeven garanderen vlotte lijmaanbrenging en je krijgt installatiegarantie wanneer je werkt met onze DecoFix-lijmen.

 

Ideaal voor renovatie

Onze lijsten lenen zich perfect voor renovatiewerken. In geen tijd werken ze namelijk oneffenheden of naden in muur en/of plafond weg. Onze ORAC Flex-profielen zijn bovendien uitstekend geschikt voor wie aan de slag wil met kromme of gebogen muren.

 

Meteen overschilderbaar

Onze lijsten zijn meteen overschilderbaar, omdat we die standaard voorzien van een witte primerlaag. Dat betekent dat je ze meteen de kleur geeft die je voor ogen hebt en ze bijgevolg na plaatsing naadloos in je interieur passen.


Verschillende toepassingsmogelijkheden

Niet alleen bieden kroonlijsten decoratief en functioneel heel wat troeven, je vindt ze hoe dan ook binnen je beschikbare budget. Maar hét grote voordeel is de brede waaier aan toepassingsmogelijkheden:

 

1. Plafondlijst

Dé garantie dat je plafond een hele mooie aflijning zal laten zien. De overgang tussen muur en plafond wordt met een kroonlijst pas echt boeiend. Van strak tot barok, van decoratief tot functioneel. Alles is mogelijk!

 Orac Decor kroonlijst


2. Gordijnprofiel

Onze gordijnprofielen, ontwikkeld met de meest recente technologieën en materialen, zijn uitstekend geschikt om gordijnrails op een elegante manier weg te werken, zonder dat hiervoor bijkomende systemen nodig zijn. We hebben bovendien modellen voor zowel klassieke als moderne interieurs.

 Orac Decor kroonlijst


3. Element voor indirecte verlichting

Deze profielen zijn dé sfeermakers in een interieur – of dat nu van een privéwoning, winkel, kantoor of hotel is. Ze versterken de architectuur, creëren de juiste stemming én kunnen zowel als up- of downlighter worden gemonteerd. ‘Lichtjes’ fantastisch dus.

 Orac Decor kroonlijst


4. Trompe l’oeuil om de ruimte optisch te vergroten

Wanneer het grootste deel van de kroonlijst op het plafond wordt geplaatst, lijkt de ruimte breder; wanneer het grootste deel dan weer op de muur wordt geïnstalleerd, dan wordt de ruimte optisch hoger. Op die manier speel je bijna letterlijk met je interieur.

 Orac Decor kroonlijst


5. Multifunctioneel profiel

Een selecte reeks profielen kan zowel worden toegepast als kroon- of wandlijst, deuromlijsting of plint. Wat ook de uiteindelijke functie wordt, visuele meerwaarde en extra dynamiek zijn sowieso verzekerd.

 


6. Flexibel profiel

Met onze speciaal ontwikkelde ORAC Flex-reeks heb je profielen in huis die dankzij hun flexibele uitwerking uitstekend geschikt zijn voor gebogen wanden en plafonds of creatieve toepassingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van cirkels of sierlijke lijnen op je muur of plafond?

 


7. Decoratieve toepassingen voor buitenshuis

Alle profielen uit Duroplymer en Purotouch kunnen, mits een correcte installatie – gebruik hiervoor DecoFix Hydro lijm en waterafstotende verf – buitenshuis gebruikt worden. Onze unieke Xterio-lijn kan je bovendien perfect inzetten als versiering voor de dakgoot, het prieel, een raam met fronton, de voordeur, of als element in een zuilengevel …

 Orac Decor kroonlijst


Op naar een superieur interieur?

Droom je van een interieur met dat tikkeltje meer? Wil je jouw gevel verfraaien met een barok of eigentijds decoratief element? Verras je als architect, interieurspecialist of schilder/installateur jouw klant graag?


Bekijk het aanbod kroonlijsten bij Stichelbaut BVBA.

Bel ons voor meer informatie: +32 50 60 13 94


Tekst en foto’s: © Orac Decor

Share This: