Orac – Indirecte Verlichting

Indirecte verlichting van Orac Decor

Tijden veranderen, stijlen veranderen, smaken veranderen. Verlichting is daar het perfecte voorbeeld van. Indirecte verlichting nog des te meer. Daar waar verlichting vroeger vooral functioneel diende te zijn, zien we vandaag dat verlichting wordt ingezet om een welbepaalde, bijna essentiële sfeer te creëren. Het tovert uw leef- of werkruimte om tot een ware belevingsruimte.


Met een goed uitgekozen integratie van indirecte verlichting in uw woning of kantoor creëert u zowel een WAW-gevoel als de juiste beleving in en bij deze ruimte. Functioneel blijft vanzelfsprekend belangrijk, maar het gevoel dat de ruimte u geeft terwijl u erin ‘functioneert’, is des te belangrijker.

Indirecte verlichting geeft leef- en werkvreugde. Het geeft extra karakter aan de ruimte én energie aan zij die erin leven en werken.

Indirecte verlichting is een echte sfeermaker en creëert een extra ruimtelijk effect. Van lineair strak tot organisch, als up- of downlighter, één ding is zeker: ze versterkt de architectuur.

Dankzij de compacte LED-verlichting heb je bovendien een energiezuinige oplossing en is een lange levensduur gegarandeerd.


Wat is indirecte verlichting?

Met indirecte verlichting is de lichtbron – in tegenstelling tot directe verlichting – niet zichtbaar. Het licht wordt via weerkaatsing van de lichtbron op plafond, muur of vloer verspreid.

Ideaal dus om schaduwen en verblinding door de lichtbron te vermijden en een gelijkmatige verspreiding van het licht tot stand te brengen.

Indirecte verlichting is ideaal als sfeerverlichting en om een extra ruimtelijk effect te creëren in het interieur. Maar, ze kan evengoed dienst doen als algemene verlichting in een ruimte.


De vijf voordelen van indirecte verlichting

1. Sfeer en gezelligheid


Orac Decor Indirect Lighting for Atmosphere
Indirecte verlichting is een ideale sfeermaker in elk type interieur. Van klassiek, landelijk tot lineair strak of organisch en dit als up- of downlighter. Één ding is zeker: ze versterkt de architectuur.
 


2. Ruimte optisch groter


Orac Decor Indirect Lighting Optical Enlargement
Met indirecte verlichting worden muren, plafonds en zelfs de vloer stijlvol opgelicht. Door de weerkaatsing van het licht wordt zo een extra ruimtelijk effect gecreëerd. Met kleur kan je de verlichtingselementen accentueren en de architectuur extra benadrukken. Geschilderd in dezelfde kleur als de muur, wordt de verlichting helemaal één met de ruimte.
 


3. Egaal licht zonder schaduw


Orac Decor Indirect Lighting Smooth Light
Als lineaire verlichting verspreidt indirecte verlichting een perfect schaduwvrije lichtstrook. Dit zorgt voor een extra ruimtelijk gevoel en garandeert een egale, gelijkmatige manier van verlichten.
 


4. Verhoogd visueel comfort


Orac Decor Indirect Lighting Visual Comfort
Bij indirecte verlichting is de lichtbron niet zichtbaar. Hierdoor wordt verblinding door de lichtbron uitgesloten.
 


5. Integratie van energiezuinige LED-verlichting


Orac Decor Indirect Lighting LED
Dankzij de integratie van LED-verlichting heb je een compacte, energiezuinige oplossing. LED-verlichting is bovendien veel duurzamer en milieuvriendelijker dan traditionele verlichting.
 


 

Bekijk het aanbod indirecte verlichting van Orac bij Stichelbaut BVBA.

Bel ons voor meer informatie: +32 50 60 13 94


Tekst en foto’s: © Orac Decor

Share This: