SURFACE COOKWARE by Sergio Herman

0 comments

Surface for Serax

Met het succes van de steeds groeiende Surface for Serax-lijn van de Zeeuwse topchef Sergio Herman, die volledig in het teken van food & drinks staat, was een uitgebreide reeks kookpotten en pannen niet meer dan een logisch vervolg. Dat vervolg werd geïnspireerd op bedrijvige open keukens en tafels en kreeg stoere, tijdloze looks die qua design perfect aansluiten bij het heden.


Ongepolijst perfectionisme

Goede tools zijn onmisbaar in elke keuken, of dat nu bij je thuis is, of in een restaurant. Daarom kozen Sergio en het designteam van Serax voor gietijzeren potten met een ijzersterke glazuurlaag die bestand zijn tegen de hoogste temperaturen en de warmte lang vasthouden. Zo trekken de smaken beter in. De glazuurlaag zorgt ervoor dat de potten, pannen en schalen veel gemakkelijker schoon te maken zijn en een innovatieve ingreep maakt het gietijzer bovendien geschikt voor elke warmtebron, van gasfornuis tot keramische plaat. Door het slimme design van de deksels bevochtigen de gerechten zichzelf met het condensvocht, zodat ze wel kunnen inkoken maar niet uitdrogen. De grillpannen hebben dan weer hoge randen die het spetteren tegengaan en de sauspannen een iets breder uitlopende rand waardoor sauzen beter kunnen inkoken en opgeklopt kunnen worden.

Size does matter!

Daarom vind je in deze collectie diverse groottes terug. Handige en compacte formaten voor als je voor jezelf of voor twee moet koken. Grotere versies voor wanneer er gasten aanschuiven en sauspannen die ideaal zijn voor zowel thuis- als horecagebruik. Bovendien kunnen de kookpotten zowel in de keuken als aan tafel gebruikt worden, waar ze ideaal zijn om samen gerechten te delen en dus volledig passen in de huidige sharing-filosofie. Dus hoe mooi deze collectie ook zou worden, het duurzame karakter stond in het ontwerpproces steeds op de eerste plaats.

Een contrastrijke collectie

De robuuste gietijzeren potten en pannen vragen om een uitstraling die het materiaal alle eer aan doet. De keuze om het materiaal lekker ruw en ongepolijst ‘zichzelf’ te laten zijn aan de buitenzijde zorgt voor een krachtig contrast met de glad gepolijste binnenzijde. De Camogreen-uitvoering sluit nauw aan bij de borden uit de Surface for Serax-tablewarecollectie en de zwarte versie oogt stoer! De potten en pannen zijn dus niet alleen onmisbaar in je keuken, maar stelen ook de show op tafel. Surface for Serax, voor onovertroffen kookplezier en kostbare tafelmomenten.


SURFACE KNIFES – SURFACE CUTTING BOARD

Meer kookgerief voor in uw keuken?

Bel ons voor meer informatie: +32 50 60 13 94


Tekst en foto’s: © Serax

Share This: