Verf2

TrimetalLogo

Een breed en betrouwbaar netwerk

Trimetal heeft in de loop van jaren een breed en betrouwbaar distributienetwerk opgebouwd. Onze verfproducten zijn vlot beschikbaar via gespecialiseerde grossiers met een sterke professionele reputatie.

Een selecte groep van grossiers is erkend als Trimetal Paint Center. Ze richten zich in de eerste plaats op de vakman die exclusief met Trimetal schildert. Bovendien hebben ze alles in huis om die optimaal te ondersteunen: een compleet en professioneel assortiment, de nieuwste kleurenmengtechnologie en een uitgebreide technische knowhow.

Dé Trimetal kleurenwaaier

De steeds kritischer wordende consument verwacht steeds meer keuze op het gebied van kleur, maar wel op een zodanige manier dat het overzichtelijk blijft. Daarom bevat de Trimetal Colour Index 2 circa 30% meer kleuren dan zijn voorganger.
De tweede versie van de Trimetal Colour Index bevat exact 1222 kleuren die het gehele kleurgebied dekken.


KleurenwaaierGroot

De Trimetal Colour Index 2 kwam tot stand door de samenwerking van kleurspecialisten en commerciële medewerkers van AkzoNobel Decorative Paints uit verschillende landen. Bij de samenstelling is niet alleen gekeken naar vraag, aanbod en trends in de kleurenwereld, maar ook naar de maakbaarheid van de kleur in een zo groot mogelijk scala van bouwverven. Zo kunnen vrijwel alle kleuren gegarandeerd geproduceerd worden in de lakkwaliteiten en circa 90% van de kleuren zijn haalbaar in de diverse muurverfkwaliteiten. Op die manier krijgt zowel de schilder, opdrachtgever als architect meer zekerheid over de kleurstelling van zijn project.


De indeling van de kleurcollectie

De kleuren van de waaier zijn ingedeeld in 8 kleurgroepen. De 4 warme kleurgroepen zijn opgebouwd rond rood, oranje, geel en limoen. De 4 koude kleurgroepen hebben als hoofdtinten groen, turkoois, blauw en paars. Daarnaast bevat deze waaier 12 neutraal grijzen. Deze zijn met alle kleurgroepen te combineren.

Elke kleurgroep begint met een pagina met twee witten, maar aangezien opdrachtgevers graag een keuze willen maken uit verschillende soorten wit, heeft Trimetal de witten uit de verschillende kleurgroepen gegroepeerd en voorin de waaier herhaald.

Complementaire kleuren

De complementaire paren zijn rood-groen, oranje-turkoois, geel-blauw en limoen-paars.
Het geven van kleuradvies is geen gemakkelijke opgave. Door de opbouw van de waaier heeft Trimetal getracht de schilder handvatten aan te reiken om een zo goed mogelijk kleuradvies te geven. Voor perfecte kleurcombinaties heeft Trimetal een ander instrument ontwikkeld die de basis zou moeten vormen voor elk professioneel Trimetal kleuradvies: de Trimetal Colour Guide 2, een onderdeel van de Trimetal Deco Guide.

Kleuradvies van de professional

Met een sterk kleuradvies wint u het vertrouwen van klanten. Daarom heeft Trimetal de Trimetal Colour Guide 2 en de Trimetal Colour Index 2 gezamenlijk ontwikkeld. Deze beide tools vullen elkaar perfect aan en zijn ontworpen om samen te gebruiken. Trimetal is ervan overtuigd dat u zich, met behulp van deze twee kleurentools, als professional kunt onderscheiden door kleuren stijlvol en functioneel toe te passen.