Aan het woord

“Toen mijn pa in 1991 in pensioen ging, nam ik de zaak volledig in handen. En startte in 2000 een tweede filiaal in Maldegem  met 10 man personeel over de twee vestigingen.”

De familie Stichelbaut zit al vier generaties lang in de verfsector. Martin Stichelbaut zijn grootvader had reeds, in de jaren 30, een verfgroothandel in Kortrijk.

Diens zoon, Georges, kwam in de jaren 50 naar Knokke om ook hier een verderzetting en uitbreiding van deze groothandel in verf op te starten. Eerst in de Koningslaan om twee jaar later te verhuizen naar het Frans Desmitplein om tenslotte in 1967 te verhuizen naar de locatie in de Lippenslaan. “Toen mijn pa in 1991 in pensioen ging, nam ik de zaak volledig in handen” vertelt Martin. En startte in 2000 een tweede filiaal in Maldegem met 10 man personeel over de twee vestigingen.

De vierde generatie Stichelbaut, de twee zonen Davy & Philippe, werken ook in de zaak.

In September 2007 kwam er de verhuis naar ’t Walletje waar ze nu een exclusief Trimetal en Sikkens Paint Center uitbaten. Stichelbaut is uw verfspecialist uit Knokke en Maldegem.

Op de eerste plaats biedt Stichelbaut reeds 4 decennia lang, in beide winkels, de volledige service aan van een echte verfspecialist.

ingang2Dit houdt o.a. in:

 • gebruik van gespecialiseerde mengmachines om eender welke kleur naar keuze te bekomen.
 • fotospectrometers (bijv. ook een handige tool om kleuren ter plaatse in te scannen).
 • advies product- en kleurkeuze in onze winkels.
 • kleurenadvies en technische ondersteuning ter plaatse na afspraak

 • Over verf

  Verf is zo oud als de mensheid. En onze behoefte om te schilderen gaat zeker 30.000 jaar terug. Denk maar aan de grotten van Altamira en Lascaux. We gebruiken verf om woningen te beschermen en te kleuren, maar ook om verhalen te vertellen.

  Verf is niets anders dan pigment (of kleurstof) gemengd met bindmiddel, vulstof, solventen en additieven. Achter die eenvoudige definitie gaan echter complexe chemische formules schuil. Vroeger mengden heel wat schilders zelf hun verf. Vandaag is dat specialistenwerk. Nieuwe verfrecepten worden in het laboratorium ontwikkeld en jarenlang getest voor ze op de markt verschijnen. Als wiskundigen op zoek naar het kwadraat van de cirkel, zo speuren chemici naar een verfformule met de ideale combinatie van eigenschappen. Zoals geur, glans, kleurbereik, hechting, droogtijd, open tijd, slijtvastheid, enzovoort…

  Professioneel verven is een erg technische zaak. Voor elke ondergrond of toepassing heb je een aangepaste oplossing nodig die bestaat uit verschillende lagen verfproducten, aangebracht met specifieke materialen en applicatietechnieken. Zo’n oplossing wordt ook wel een verfsysteem genoemd.

  De drie belangrijkste functies van verf zijn functioneel (beschermen), esthetisch (kleuren) en artistiek (uitdrukken). Daaruit vloeit een eindeloze stroom van gebruiksmogelijkheden voort.

  Onze verfsystemen voldoen aan de hoogste professionele kwaliteitsnormen om gebouwen duurzaam te beschermen. Zowel binnen als buiten. Tegelijk vervullen ze een esthetische rol: ze verfraaien het straatbeeld, voegen sfeer toe aan interieurs en onderstrepen de persoonlijke smaak van de bewoners.

  Verf1

  Verf2

  Verf3